Ik ben geboren en getogen in een klein dorp tussen Malmö en Lund in Skåne, het meest zuidelijke deel van Zweden. Ik heb veel witte kerstdagen mogen meemaken tussen de bomen in Småland op de boerderij van mijn grootouders aan mijn moeders zijde (mormor en morfar). Mijn grootouders aan mijn vaders zijde (farmor en farfar) hadden een zomerhuisje in Österlen (het Zweedse kunst-mekka langs de zuidelijke kustlijn) waar ik vele zomers beleefd heb op het strand. Een beetje stad en veel natuur.

Op mijn 19de heb ik dit paradijs verlaten om de wereld te gaan ontdekken. Ik heb op meerdere plekken gewoond, o.a. Oregon, Washington D.C, München, Firenze, Rome, op een cruiseschip in de Middellandse Zee, op een ferry tussen Finland en Duitsland en tot slot op een ferry tussen Schotland en België. Zo ben ik dus hier beland, gewoon door mijn zee-beentjes op het vasteland te zetten.

Door de allergieën in mijn gezin/familie, was ik genoodzaakt opnieuw van bij het begin te beginnen en vegan te gaan bakken. Dat wil niet zeggen dat ik de smaken en texturen vaarwel wil zeggen die ik vroeger als non-vegan bakker had. Want een Swedemarie-fika moet een heerlijke en zorgeloze verwennerij zijn.

Enjoy life like a Swede - have a fika!

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6271181190011054"
crossorigin="anonymous"></script>